Naš blog

Pratite nas na društvenim mrežama.

SUSHI U SKVERU!

Činjenice o sushiju

Sushi datira iz drugog veka, a podrazumevao je način konzervisanja ribe u Kini. Sama reč "sushi" se odnosi na pirinač začinjen sirćem, sećerom i solju i suprotno uvreženom mišljenju, sushi uopšte ne znači sirova riba.
Sirova riba isečena i poslužena bez dodataka naziva se sashimi. Pirinač koji je dobar za sushi pripremljen je al dente i lepljiv na dodir.
Tradicionalno, sushi se jede prstima, u jednom ili dva zalogaja, mada mnogi koriste štapiće. 

Nije pristojno dodavati hranu štapićima, jer to podseća na japansku sahranu. Prikladnije je koristiti tup kraj štapića i prebaciti hranu koju želite da podelite sa jednog tanjira na drugi. Noževi koje koriste kuvari koji prave sushi potiču od samurajskih mačeva i po tradiciji treba ih oštriti svakog dana. 
Sushi rečnik

Sushi: mnogi misle da "sushi" znači sirova riba, ali ustvari podrazumeva pirinač sa sirćem. Reč "sushi" dolazi od prvobitne upotrebe fermentisanog pirinča u kome se čuvala riba. 

Nori: alge koje su se koristile da povežu ribu i pirinač.
HosoMaki Maki Hosomaki: sushi rolnica sa malo pirinča na kojoj su alge sa spoljne strane.
Futomaki: velike sushi rolnice sa puno sastojaka, zbog kojih ih je teško pojesti u jednom zalogaju. Alge su ili unutar rolnice ili sa spoljne strane. 

$ushi
$ushi - najviša cena ikada plaćena za Bluefin tunjevinu je $396,000 za ribu od 342 kg 4. januara 2011. na Tsukiji ribljoj pijaci u Tokiju. Ovaj rekord važi do danas, a prethodno je najveći iznos plaćen za Bluefin tunjevinu koja se koristi za sushi bio $173.600 za ribu od 201 kg i to 5. januara 2001. godine.

Radno vreme

Ponedeljak-Petak   08:00 - 23:30
Subota    09:00 - 23:30
Nedelja   ne radi

O nama

SKVER 44 je savremeni koncept koji podrazumeva neformalne obroke u opuštenoj atmosferi. Gosti su dobrodosli tokom celog dana...
pročitaj više...

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive